top of page
Crea en Co

Handbezem

Esther moet thuis helpen om alles netjes te houden en gebruikt daarbij een handbezem.

Meer info en zelf maken.

Ola-bal

Esther en haar broers spelen dolgraag het balspel "ola". Eén iemand staat in het midden en de twee anderen moeten je zien te raken met een bal. En die bal maken ze zelf, uit een paar oude sokken of rijstzakken.

Heel wat mensen op de wereld staan te springen om jou uit te leggen hoe je zelf een bal maakt ;)

DJI_20210930_133339_775.jpg
How-to-Make-a-Sock-Ball.png

Upcycling

Geïnspireerd door de zelfgemaakte ballen, knutselde Carine Deconinck, leerkracht in de basisschool Sint-Medardus in Ursel, een aantal prachtige voorwerpen met wegwerpmateriaal: bloemen, een katapult, castagnetten, dieren, een microscoop... Welke materialen ze hiervoor gebruikte? Zie pdf.

Hoofdband Zuidactie 

In Sint-Augustinus in Brakel krijgen de leerlingen jaarlijks een hoofdband aan met daarop het logo van de Zuidactie. Zo wordt iedereen meteen ondergedompeld en krijgt de campagne extra aandacht.

Juf Ilja deelt graag deze hoofdband met jullie:

Nog meer creatieve ideeën

Machteld Van Den Noortgate, leerkracht Viso Cor Mariae in Brakel, sprokkelde enkele jaren geleden heel wat creatieve ideeën bij elkaar die gelinkt zijn aan Tanzania: Afrikaanse dieren maken met houtpulpdeeg, kraalvisjes uit het Tanganyikameer, Afrikaanse kapsels, enz. Je haalt ongetwijfeld heel wat inspiratie uit onderstaande bundel om je Zuidactie een unieke creatieve touch te geven!

bottom of page