top of page

Non Food - klassiek

kledingcontainer bvl.jpg

Inzameling kledij

Heeft jouw school of voorziening een rode kledingcontainer van Wereldmissiehulp (WMH) staan? Dan gaat de opbrengst uit de verkoop van deze oude kledij voor een deel naar de Zuidactie. Dus: duik in je kledingkast en verzamel al wat je niet meer nodig hebt. Vele kleintjes maken één grote!

 

Goede of slechte ervaringen met deze actie?

Laat het ons weten!

covid-19.png
  • coronaproof!

Image by Waldemar Brandt

Rommelmarkt

Een ecologisch verantwoorde fondsenwervende actie die heel wat kan opbrengen. Overtuig je omgeving om hun zolder leeg te halen en organiseer met een aantal vrijwilligers een rommelmarkt op jouw school of voorziening. 

Goede of slechte ervaringen met deze actie?

Laat het ons weten!

covid-19.png
  • check of dit evenement in de huidige coronamaatregelen toegelaten is in jouw gemeente. Misschien een idee voor later op het jaar?

  • Vraag je toegangsgeld, maak dan gebruik van het actieplatform van Fracarita Belgium om je rommelmarkt online bekend te maken en je betalingen vlot te regelen.

tombola-lotjes.jpg

Tombola 2.0

Iedereen kent het concept, dus dat zit al goed! Alleen is het vaak een heel gedoe om prijzen bij elkaar te sprokkelen. Maar het hoeven niet altijd materiële prijzen te zijn. Denk out-of- the-box: een ritje achterop de motorfiets van meester x, een tocht met de oldtimer van de directeur, een verblijf in het weekendhuisje van collega y, een meet & greet met een BV, een kennis die een gratis les kitesurfen, golf, muurklimmen, fotografie, natuurwandeling met gids, ... aanbiedt. Succes gegarandeerd, en veel om nadien tijdens de koffiepauzes over na te praten!  

Goede of slechte ervaringen met deze actie?

Laat het ons weten!

covid-19.png
  • Maak gebruik van het actieplatform van Fracarita Belgium om je tombola online bekend te maken en je betalingen vlot te regelen.

  • laat de prijzen online zien op een webpagina.

  • organiseer het afroepen van de nummers online via Zoom, Teams, ... 

friendship82.jpg

Vriendschapsbandje

Een leuke manier om je solidariteit met het Zuiden te tonen en tezelfdertijd geld in te zamelen. Met een kleine investering in kleurrijke touwtjes, kan je er tientallen (laten) maken!

Goede of slechte ervaringen met deze actie?

Laat het ons weten!

covid-19.png
  • Maak gebruik van het actieplatform van Fracarita Belgium om je verkoopactie online bekend te maken en je betalingen vlot te regelen.

  • Maak foto's van de bandjes en verkoop ze online

bottom of page